Luennot

Luennot la 7.5.2022

klo 10.30-11.15 Kehotyöskentely henkisen kasvun pohjana, Niina Ailavuo, liikuntasali
klo 10.30-11.00  Miten päästää negatiivisista tunteista irti ja olla onnellinen, Katja Törmänen , Naava
klo 11.30-12.00 VetyVesi-Terveyden tukipilari, Anne Tapio, Naava
klo 11.45-12.30 Mielen ja rakkauden liitto, Seppo Laaksonen, liikuntasali
klo 12.30-13.00 Shamaanin polku, Hekla Muotka, Naava
klo 13.30-14.15 Henkinen ego valaistumisen tiellä, Marjut Moisala, liikuntasali
klo 13.30-14.00 Access Consciousness® -Pääsy Tietoisuuteen, Aila Riikonen ja Elvi Korkala, Naava
klo 14.30-15.00  Tiedosta voimasi, Kati Kanninainen, Naava
klo 14.45-15.30 Rakkaus puhuu vapauden äänellä, Erika Juusola, liikuntasali
klo 15.30-16.00 Tantra, ekstaasi ja tietoisuuden kasvu, Ulla Konttila, Naava
klo 16.00-16.45 Ekstaattinen tanssi, Henna-Riikka Tiri, liikuntasali
klo 16.15-16.45 Uusi aika -siirtyminen korkeamman ohjaukseen, Juha Tulkki, Naava

Kehotyöskentely henkisen kasvun pohjana, Niina Ailavuo
Tämä luento antaa oivalluksia ja apuja sinulle, jos koet elämän ja tapahtumat voimakkaasti kehollasi. Olen itse hyvin kehollinen ja henkisyys tuntui aiemmin minulle etäiseltä ja vaikealtakin asialta, koska ajattelin, että minun olisi tullut ennemminkin "nähdä" jotain. Kun opin tuntemaan oman värähtelytaajuuteni, opin käyttämään kehoani viitoittamaan omaa polkuani on elämänlaatuni noussut aivan uudelle tasolle. Tällä luennolla haluan jakaa kokemaani kanssasi, jotta myös sinä voit oivaltaa oman kehosi hienouden ja viisauden. Haluan rohkaista sinua luottamaan siihen voimaan mikä on tietoisen mielesi takana, se reagoiva ja oivaltava viisaus, joka toimii aina sinun korkeimmaksi parhaaksesi. Tule löytämään luottamusta kehosi viisauteen ja henkiseen voimaasi

Miten päästää negatiivisista tunteista irti ja olla onnellinen, Katja Törmänen
Oululainen kirjailija ja irti päästämisen opastaja Katja Törmänen kertoo, miten päästää nopeasti ja helposti irti arkea synkentävistä tunteista. Ei tunteita tukahduttaen eikä ohittaen, vaan ne tervetulleeksi toivottaen. Opi yksinkertaisten kysymysten voima, ja löydä jälleen ilo ja levollisuus elämääsi.

VetyVesi-Terveyden tukipilari, Anne Tapio
Vedestä voidaan yleisesti sanoa, että se on elämän eliksiiri. Ilman vettä emme pärjää kovin pitkää aikaa. Vesi on universaali liuotin ja täkein käyttämämme ravinne. Ihmisestä on 70 % vettä, joten veden juominen päivittäin on erityisen tärkeää. Vesi toimittaa kehon kudoksille happea ja ravinteita sekä vähentää ruokahalua luonnollisesti. Vesi pitää solujemme sisällön oikeassa rakenteellisessa paikassaan, jolloin niiden ihanteellinen toiminta on mahdollista. Vesi poistaa kehosta jäteaineita ja huuhtelee pois myrkkyjä. Vesi suojaa kehomme soluja taudeilta, viruksilta, jne. Jos solut kärsivät veden puutteesta, ne kutistuva ja kuivuvat, jolloin vieraat aineet pystyvät helpommin pääsemään niiden sisään. Vesi parantaa myös niveltemme liikkuvuutta sekä eliminoi fyysisiä vaivoja. Vesi ylläpitää lihasjänteyttä, se parantaa ihon väriä, rakennetta ja kimmoisuutta. Vesi ehkäisee myös ennenaikaista vanhenemista. Vesi nostaa energiatasoa ja poistaa väsymystä. Tässä vain osa siitä, mihin vesi kehossamme vaikuttaa. Kun tavalliseen hanaveteen lisätään vielä vetyä, saamme aivan täydellistä juomavettä, jolla on monia terveysvaikutuksia, sillä vedyllä on osuutensa kaikkeen elävään. Ilman sitä planeettamme olisi kiveä. Lääketieteen Nobelisti (1937) biokemisti Albert Szent-Györgyi sanoo, että vety on elämän polttoaine. Tämä sama vedyn voima vaikuttaa myös elimistössämme ja on oleellisen tärkeä solujen fysiologialle. Tutkimusten mukaan läpäistessään solukalvon ja päästyään solun sisälle vetymolekyyli pystyy hajottamaan solun sisällä mahdollisesti olevia vapaita radikaaleja, eli taltuttamaan oksidatiivista stressiä eli hapetusstressiä. Hapetusstressiä pidetään kaikkien kroonisten rappeutumissairauksien merkittävimpänä riskitekijänä sekä elimistön pahimpana vanhentajana. Luennolla kerron yleisesti vedestä ja sen tärkeydestä. Kuulet myös lisää tästä elävästä, ionisoidusta, alkaalisesta ja antioksidanttisesta vetyvedestä ja sen monista eri käyttökohteista niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Mielen ja rakkauden liitto, Seppo Laaksonen
Rakkautta on kaikessa ja kaikkialla, kunhan osaat nähdä sen. Rakkaudessa on kaikki mitä tarvitset ja enemmän kuin ymmärrän. Mielen tehtävä on toteuttaa arkeamme. Valitettavasti mielen ainoaksi työkaluksi on valikoitunut pelko, jolla se yrittää suojella meitä kaikelta ulkopuoliselta pahalta. Tästä johtuen paradoksaalisesti kaikki kokemamme "paha" johtuu mielen hyvää tarkoittavasta valinnoista. Olemme tottuneet elämään arkeamme mielen mukaan. Mitä jos, muuttaisimme käyttäytymismallejamme ja vaihtaisimme elämämme ohjautumaan sydämen rakkauden mukaan. Muuttuisiko kaikki? Mitä muutkin ajattelisivat? Tässä vaihdoksessa ei olisi kuin voittajia, sekä me itse että ympäristömme.

Shamaanin polku, Hekla Muotka
Lapin Akka, Hekla Muotka kertoo omasta matkasta shamaaniksi sekä shamanismista Suomessa. Hänen polku alkoi toistakymmentä vuotta sitten saadessani kutsun rumpupiiriin Maailman kylä tapahtumassa Helsingissä. Palatessaan juurilleensa Lappiin, on hänen tie voimistunut ympäröivän luonnon vahvistavan ja parantavan voiman kautta.

Henkinen ego valaistumisen tiellä, Marjut Moisala
Ego elää etsimisestä. Ensin se etsii onnea ja iloa, täyttymystä maallisista asioista. Sitten kun ne eivät enää riitä, ego henkistyy ja "herää" etsimään henkistä täyttymystä,valaistumista minulle, Itselleen. Voiko minä valaistua? Harhainen minä-tunne häviää havahtumisessa, joten tosiasiassa ego ei todella halua meidän valaistuvan. Mikä neuvoksi? Siitä lisää luennolla!

Access Consciousness®-Pääsy Tietoisuuteen, Aila Riikonen ja Elvi Korkala
Access Consciousness® eli suomeksi Pääsy Tietoisuuteen, tuttavallisemmin Access. Access`iin kuuluu laaja kokoelma työkaluja, joita käyttämällä voit muuttaa mitä tahansa elämässäsi – helpommaksi ja paremmaksi. Nämä työkalut kasvattavat tietoisuutta ja vapauttavat rajoituksista. Kaikki perustuu siihen, että sinä tiedät jo kaiken, mutta joskus et vain pääse käsiksi siihen mitä tiedät. Eniten käytetty ja tunnetuin työkalu on Access Bars® energia-kosketushoito.

Tiedosta voimasi, Kati Kanninainen
Olisiko jo aika ottaa omat Jedi voimat käyttöön? Meillä kaikilla on suunnaton voima, mutta uskallammeko me olla sitä mitä olemme. Ja uskommeko me itseemme?

Rakkaus puhuu vapauden äänellä, Erika Juusola
Tällä luennolla puhun vapaudesta, joka on monelle meistä suurimpia oppiaineita täällä ihmisen maailmassa. Vapaus on yksi rakkauden muoto, jota koskee myös tietyt henkiset lainalaisuudet. Olemme sielullisesti vapaita joka hetki, olosuhteista riippumatta. Puhun mm. sielujen välisistä sopimuksista sekä sielunsuunnitelmasta. Teemme pienen harjoituksen, jonka myötä voit vapautua entistäkin suuremmalle rakkauden kokemukselle elämässäsi. Luennolla esitän myös laulun vapaudesta. Lämpimästi tervetuloa!

Tantra, ekstaasi ja tietoisuuden kasvu, Ulla Konttila
Mikään mielikuva tantrasta ei luultavasti vastaa sitä, mitä se on. Tantra-sanan alkuperää on vaikea selvittää, mutta sen on ajateltu tarkoittavan laajentumista tai kutomista. Tantrinen lähestymistapa ei yritä kieltää mitään elämän ilmiötä, kuten seksuaalisuutta, vaan kutoo sen yhteen kokonaisuuden kanssa. Tantra ei yritä tyydyttää halua, vaan muuntaa sen tietoisuuden kasvun käyttövoimaksi. Kantava ajatus on, että kaikki on pyhää, ja katsomalla myös mielen varjoja hyväksyvästi tietoisuuden valossa voi vapauttaa niiden kätkemän energian ja suunnata sen uudelleen. Tantra ei ole sidoksissa mihinkään uskontoon, vaan se on rakkautta ja yhteyttä palveleva filosofia ja samanaikaisesti joukko erilaisia harjoituksia. Ihmiset kaikkialla etsivät arjen ylittäviä, ekstaattisia kokemuksia, ja siksi päihteiden ohella seksi – huonokin – on niin suosittua. Tantrisilla harjoituksilla voi saada ekstaattisia kokemuksia, jotka ovat tervehdyttäviä myös pitkällä aikavälillä, koska seksuaalivoimaa käytetään tietoisesti yhteyden kokemiseen itsen tai kumppanin kanssa. Johtoajatus on täydellinen hyväksyminen ja vertailusta luopuminen. Sydän on vahvasti mukana. Koko tantrisen ajattelun päämääränä on ylittää liika vakavuus ja nostaa elämä synkkyydestä keveyteen, jossa elämä itse virtaa ilon ja rakkauden kautta. Parhaimmillaan se on jatkuvaa ekstaattista väreilyä, joka ei ole sidoksissa mihinkään

Ecstatic Dance, Henna-Riikka Tiri
Messuilla päästään maistelemaan näytetuokion verran Ecstatic Dance Oulun vapaata musiikin virtaa. Ekstaattinen tanssi on parhaimmillaan syvää meditaatiota, jossa pääset yhdistymään rakkauden ja tietoisuuden tilaan, itsesi ja toisten kanssa. Tanssiessasi kohti syvempään ydinolemustasi sinun ei tarvitse muuttaa mitään itsestäsi, tanssissa ei tarvitse olla tyyliä eikä askeleita. Tanssi vapaasti ja villisti itsesi hurmoksiin saakka. Sinulla on lupa ilmaista itseäsi vapaasti tanssillisin keinoin. Voit tulla myös katsomaan toisten tanssia, jolloin todistat tunteitasi näkemäsi ja kuulemasi kautta seisten, istuen tai lattialla maaten. Tule omana itsenäsi, sinä riität.
Muuan sääntö: Tanssin aikana ei puhetta, ei valokuvaamista ja vapaaehtoinen yhteys muihin - muista aina pyytä lupa yhteyden muodostamisessa. Lopussa antaudutaan vapaan äänen värähtelyyn shamaanirumpuni soidessa.Ota mukaasi vesipullo.

Uusi aika -siirtyminen korkeamman ohjaukseen, Juha Tulkki
Osa ihmisistä on siirtymässä tai alkamassa siirtyä mielen ohjauksesta korkeamman ohjaukseen. Luento lisää ymmärrystä tästä prosessista ja antaa työkaluja, jotka helpottavat tätä siirtymistä.

Luennot su 8.5.2022

klo 10.30-11.15 Soulfulness™ - minuuden kaikki olemuspuolet auki sieluyhteydelle, Antti Häyhä, liikuntasali
klo 10.30-11.00 Syklisyyssukellus, Minna Heikkinen, Naava
klo 11.30-12.00 Askeleita kohti aitoa onnellisuutta, Heidi Kukka,Naava
klo 11.45-12.30 Äidin perintö- Tunneperimästä vapautuminen, Reija Jacklin, liikuntasali
klo 12.30-13.00 Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto, Ari-Pekka Skarp, Naava
klo 13.30-14.15 Äitienpäivän Konsertti, Inga Söder, Juhani Alakärppä, Mari Vuoritie, Peltokurki ja Zion Serafiina, liikuntasali
klo 13.30-14.00 Tietoinen läsnäolo ja rauhantila, Jenni-Sisko Kurttila, Naava
klo 14.30-15.00 Seksuaalisuus ja tietoinen rakastelu, Päivi Eteläniemi, Naava
klo 14.45-15.30 Elämä Uuden Maailman kynnyksellä, Kaija Wittenberg, liikuntasali
klo 15.15-15.45 Ihmeiden oppikurssi, Juha Leskine, Naava
klo 15.30-15.50 Loppusanat ja -Ykseysmeditaatio, Kati Kanniainen, Mesimarja Paatero ja Kaija Wittenberg, liikuntasali

Soulfulness™ - minuuden kaikki olemuspuolet auki sieluyhteydelle, Antti Häyhä
Sielumme kommunikoi selkeimmin sydänkeskuksen kautta, ja kun puhumme sydäntietoisuudesta, tarkoitamme pääasiassa sieluyhteydessä elämistä. Sydämen äänen kuulemisen esteenä on kuitenkin monenlaisia blokkeja ja ne ovat muodostuneet suojaamaan meitä mm. kivulta. Suojakerrokset voivat olla tämän elämän kokemuksien perusteella rakentuneita tai lukemattomien edellisten elämien aikana meihin juurtuneita. Soulfulness on uusi metodi sieluyhteyden parantamiselle ja elämän avaaminen entistä merkityksellisemmäksi. Soulfulnessissa yhdistyvät sielu, mieli, keho, ravinto, tantra ja luovuus. Minuuden kaikki tasot ovat yhtä tärkeitä mutta vasta kun sielullinen olemuspuoli liitetään mukaan, syvempi ja pysyvämpi elämän muuntuminen alkaa. Soulffulness on Antti Häyhän (Spiritual Therapist ja Celestial Aura Healing pääkouluttaja) ja Anne Puolakanahon (psykologian tohtori, Jyv. yliopiston tietoisuustutkija) kehittämä metodi.

Syklisyyssukellus, Minna Heikkinen
Nainen ja kuu ovat hyvin samankaltaisia ja nämä molemmat kulkevat elämäänsä syklistä toiseen. Tule mukaan kuulemaan, miten oma, kuun ja auringon syklisyys vaikuttaa elämääsi sen eri vaiheissa ja miten sinä voit kääntää tämän eduksesi. Syklisyys auttaa sinua jaksamaan paremmin, lopettamaan jatkuvan pinnistelyn ja riittämättömyyden.

Askeleita kohti aitoa onnellisuutta, Heidi Kukka
Se, mitä näemme tässä hetkessä maailmassa ja omassa elämässämme on meidän omaa luomustamme. Toimintatavoissa voi olla hieman hiomista, jos elämässä ei ole läsnä onnellisuus ja hyvinvointi. Onni ja kiitollisuus löytyy monesti myös ihan muualta, kuin maalllisen maailman menestyksestä, titteleistä ja materiasta. Onni ei löydy myöskään ulkoisesta maailmasta. Mitkä ovat niitä rakennuspalikoita, millä voimme luoda omaan elämään onnellisuutta, rakkautta, runsautta ja kukoistusta. Näitä asioita ei välttämättä opi omilta vanhemmilta, koulumaailmasta tai yhteiskunnasta. Käydään luennolla läpi näitä asioita. Lähdemme matkalle sisäisen lapsen maailmasta sekä lapsuuden ohjelmoinneista. Hypätään järki-ihmisen kautta tunteiden pelikenttälle ja päädytään rakkauteen, anteeksiantoon ja totuuteen. Teemoina matkalla ovat myös ulkoisen maailman peilaus, sisäisen ohjauksen kuunteleminen sekä feminiini- ja maskuliini energia. Olen itse opiskellut ja tutkinut paljon ihmisyyttä; mieltä, tunteita, kehoa ja energioita. Olen etsinyt tämän onnellisuuden polun ja toteutan myös sitä omassa elämässäni. Vaikka ulkoisessa maailmassa voi näyttää pimeältä, voi omassa elämässä olla silti läsnä valo, rakkaus, rauha ja luottamus. Kaikki universumissa toimii energioiden kautta. Kun löytää ohjekirjan elämään, löytyy myös valo ja rakkaus.

Äidin perintö- Tunneperimästä vapautuminen, Reija Jacklin
Usea meistä on kasvanut ympäristössä, jossa etenkin vaikeiden tunteiden ja asioiden kohtaamista on vältelty. Nämä käsittelemättömät tunteet jäävät kuitenkin kehoon aiheuttaen monia erilaisia oireita ja tukoksia jotka ajan myötä hoitamattomana aiheuttavat sairauksia. Luennolla avaan kuinka sukupolvelta toiselle siirtyvän ketjun voi kuitenkin katkaista tulemalla tietoiseksi opituista malleista ja uskomuksista.

Mindfulness, mielenselkeys ja myötätunto, Ari-Pekka Skarp
Modernin maailman informaatiotulva ja nopeasti muuttuvat tilanteet tuottavat nykyihmiselle harmaita hiuksia. Viisausperinteet ovat kuitenkin kehittäneet koeteltuja työvälineitä kirkkaan ja selkeän mielentilan kehittämiseen. Tässä luennossa tutkitaan, miten meistä jokainen voi kehittää itsessään läsnäoloa, selkeää mieltä ja myötätuntoa. Näiden nykyihmiselle välttämättömien taitojen avulla voimme tehdä maailmasta seesteisemmän paikan sekä itsellemme, että kaikille tunteville olennoille.

Äitienpäivän Konsertti
Konserttissa esiintyvät Inga Söder, Juhani Alakärppä, Mari Vuoritie ja Iiris Vuorela, Peltokurki ja Zion Serafiina.
Äitienpäiväkonsertti on nautinnollinen ja lempeä tapa laskeutua vastaanottamaan ihania musiikkiesityksiä ja äänen parantavaa energiavärähtelyä. Konsertissa pääset nauttimaan hyvin erilaisista musiikillisista numeroista, joiden kautta voit kokea laajan tunneskaalan liikutuksineen. Mikä olisikaan ihanampi tapa viettää äitienpäivää kuin tarjota äidille paras seura, eli itsesi ja yhdessä jakaa tämän konsertin anti. Lämpimästi tervetuloa mukaan ihanaan, parantavaan äitienpäivänkonserttiin.

Tietoinen läsnäolo ja rauhantila, Jenni-Sisko Kurttila
Hiljaisuuteen voi liittyä paljon epämukavuutta ja levottomuutta, minkä vuoksi useat päätyvät kiirehtimään elämän läpi erilaisten häiriöiden pauloissa. Tämänkaltainen toiminta aiheuttaa usein tyytymättömyyttä, ahdistusta, katkeruutta, pelkoa ja muita mielen rajoittavia ajatuksia. Tietoinen oleminen ja totuuden tiedostaminen tarkoittaa, että päästät irti kaikesta minkä luulet olevan totta ja palaat itseesi, tietoisuuden ja rauhan tilaan. Kun asetumme tietoiseen olotilaan, alamme näkemään kirkkaammin monia asioita, joita olemme aiemmin pitäneet itsestäänselvyytenä. Alamme kyseenalaistamaan ehdollistumistamme ja kysymään itseltämme merkittäviä kysymyksiä, jotka auttavat meitä juurtumaan yhä syvemmin tietoisuuden tilaan. Luennolla avataan käsitystä tietoisesta läsnäolosta ja syvästä rauhan tilasta, jonka me jokainen olemme saaneet syntymälahjaksi.

Seksuaalisuus ja tietoinen rakastelu, Päivi Eteläniemi
Lämpimästi tervetuloa mukaan seksuaalisuuden ja tietoisen rakastelun maailmaan. Lähdemme matkalle nautinnon, yhteyden ja turvallisen kanssakäymisen saloihin. Tavoitteena on oivaltaa miten voimme siirtyä seksin harrastamisesta tietoiseen rakasteluun

Elämä Uuden Maailman kynnyksellä, Kaija Wittenberg
Maailma jossa juuri nyt elämme muuttuu sellaista vauhtia ja sellaisella tavalla, ettemme sitä voi ymmärtää. Kuitenkin kaikella, aivan kaikella on tarkoitus, silläkin, että kaikki vanhat rakenteet murtuu, jotain päättyy ja ihmisiä kuolee. Kollektiivina olemme kotiinpaluumatkalla ja yksilöinä tämä aika kutsuu meitä kääntymään sisäänpäin, tekemään oma tehtävämme henkisen kehityksemme hyväksi ja muistamaan ketä me oikeasti olemme. Luennolla Kaija vastaa kysymykseen: Miten kohota Uuden Maailman korkeampaan energiavärähtelyyn ja kuinka pitää sitä yllä kaikesta kaaoksesta huolimatta.

Ihmeiden oppikurssi - ärsyttävän paksu opus vai kenties nopein tie heräämiseen? Juha Leskinen
Ihmeiden oppikurssi on mielen muutoksen kurssi. Se on käytännön oppikurssi, jossa arjen tapahtumat, ihmissuhteet ja kohtaamiset mahdollistavat ajatuksen eli mielen muutoksen, katsomalla ne uudelleen rakkaudella, vapaudella. Kurssi palauttaa ristiriitaisiin ihmissuhteisiin rauhan. Vain mielessä olevat menneisyyteen liittyvät uskomukset ja muistikuvat ovat parannuksen eli oikaisun tarpeessa. Kurssi ohjaa katsomaan mielemme uskomuksia, joista emme ole tietoisia, ennen kuin olemme halukkaita näkemään. Luennolla selviää miten kirja on syntynyt ja miksi se kenties on aikamme merkittävin henkinen teos. Lisäksi kuulemme luennoitsijan omista ja osin ystäviensä kokemuksista kurssin parissa. Myös muut halukkaat voivat jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan asiasta.

Ykseysmeditaatio, Kati Kanniainen ja Kaija Wittenberg
Me olemme kaikki yhtä. Tässä meditaatiossa yhdistytään äiti maan energiaan ja hengitetään pyhää rakkauden energiaa, yhdessä.


Mona Jacklinin maalaus