Luennot


Luennot
klo 10.30-11.30 Karhushamanismi ja mytologia, Kaarina Kailo & Rakkauden Ääniaalloilla, Henna-Riikka Tiri, liikuntasali
klo 10.30-11.00 Matka tähtiin, Asko Nurminen, Naava 
klo 11.30-12.00 Kysymyksiä ja kanavoituja vastauksia ajankohtaisiin asioihin, Anu Heinineva ja Anki Kauranen, Naava
klo 12.00-12.45 Ihmisen ravitsemuksen ja hyvinvoinnin salaisuudet, Irene Länkinen ja Juha Korhonen, liikuntasali
klo 12.30-13.00 Miksi olisin kiinnostunut Ihmeiden oppikurssista, Juha Leskinen, Naava
klo 13.15-13.45 Konsertti, Julius Rantala, liikuntasali
klo 14.00-14.45 Voiko Minä valaistua tai herätä?, Marjut Moisala, liikuntasali
klo 14.00-14.30 Tietoinen perhe-elämä, Päivi Eteläniemi, Naava
klo 14.45-15.15 Kehohoidot tunnetraumojen käsittelyssä, Anu Höijer, Naava
klo 15.15-16.00 Luontevasti omassa voimassa, Erika Juusola, liikuntasali
klo 15.30-16.00 Matkani iloon, Elsi Suorsa, Naava
klo 16.15-17.00 Ole Pyhä portaali, musiikillinen messujen loppumeditaatio, Inga Söder ja Julius Rantala, liikuntasali
klo 16.15-17.00 Kosmiset kontaktit -Kontaktihenkilön silmin, Terhi Jansson, Naava

Karhushamanismi ja mytologia, Kaarina Kailo
Luennolla kerrotaan karhu-uskonnosta ja shamanismin alkujuurista osana myös Suuren Äidin palvontaa. Laajalle levinnyt tarina naisesta joka avioituu karhun kanssa kertoo ihmiskunnan kantaäidistä ja naisshamaanin initiaatiomatkoista tuonpuoleiseen. Tällä mytologialla saamme vihjeitä naisnäkökulmaisesta shamanismista, jossa keskiössä on mieskulttuurista poikkeava henkilökohtaisen ja kollektiivisen parantamisen maa-ilma.

Rakkauden Ääniaalloilla, Henna-Riikka Tiri
Rakkauden Ääniaalloilla sukellamme elinvoiman pyörteisiin Luodaan tila, jossa päästään kokemaan pieni näyte syvärentouttavasta äänenvärähtelyn matkasta. Erilaiset muuntuneet tietoisuuden tilat yhdistävät ihmisen, eläimen villin voiman, Äiti Maan- ja universumin energian sykkeen. Avaudutaan eri tilojen, monien osien ja olemuspuolien kanssa yksilölliselle matkalle kirkastamaan valoamme, oivaltamaan itsestämme ja ihmisyydestä jälleen jotain syvempää yhdessä. Lähtökohtaisesti tilassa ei tavoitella mitään vaan irtipäästetään tuntemaan, aistimaan ja kokemaan äänenvärähtelyn voimaa. Oman ääneni lisäksi tilassa värähtelee muun muassa poronnahkarumpu, tiibetiläiset äänimaljat, kristallimalja ja koshit.

Kysymyksiä ja kanavoituja vastauksia ajankohtaisiin asioihin, Anu Heinineva ja Anki Kauranen
Kanavoimme korkeimmilta valon voimilta ja henkimaailman taajuuksilta sekä ihmiskuntaa opastavilta mestareilta vastauksia tässä ajassa askarruttaviin kysymyksiin. Tarkoitus on pureutua syvälle tässä hetkessä ihmiskunnan, suomalaisten, valotyöntekijöiden ja perheiden elämään vaikuttaviin teemoihin. Tule mukaan tuomaan oma energiasi kanavointitilaisuuteen. Kun pyydämme henkimaailman tukea yhdessä, saamme aina voimalliset vastaukset. Nyt otetaan selvää, mitä meidän olisi hyvä ymmärtää tässä ajassa, miten toimien voimme saatella itseämme, läheisiämme ja koko rakasta maaplaneettaa kohti kultaisen aikakauden taajuuksia mahdollisimman lempeästi ja rakkaudellisesti. Tilaisuus on samalla voimallinen energiahoito meille kaikille. Saamme vastaanottaa suojauksia ja energiatukea oman elämämme ajankohtaisiin tarpeisiin.

Ihmisen ravitsemuksen ja hyvinvoinnin salaisuudet, Irene Länkinen ja Juha Korhonen
Luennolla Irene kertoo kehon lempeästä ravitsemuksesta. Miten ruokavaliolla voi hoitaa ja tervehdyttää kehoa sekä mieltä konaisvaltaisesti. Juha kertoo luennolla ihmisen henkisestä ravinnosta. Kuinka ravita oikein fyysistä kehoasi, auraasi ja chakrojasi. Lisäksi hän tuo esiin muita tekijöitä, jotka vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Yhdessä Irene ja Juha valaisevat ihmisen ravitsemuksen saloja niin fyysisestä kuin valoravinnonkin näkökulmasta.

Miksi olisin kiinnostunut Ihmeiden oppikurssista? Juha Leskinen Ihmeiden oppikurssi on itseopiskeltava ajatusmalli, joka auttaa korvaamaan sisäisellä totuudellamme itse luomamme itsen, egon, harhaisen ja meitä inkarnaatiokierrossa pitävän uskomusjärjestelmän. Ihmeiden oppikurssi on inspiroiva ja voimaannuttava kurssi, joka auttaa ihmisiä löytämään ja hyödyntämään oman mielen voimaa. Kurssi perustuu ajatukseen, että ajatuksemme ja uskomuksemme vaikuttavat suuresti siihen, mitä elämässämme tapahtuu. Ihmeiden oppikurssin opetuksessa korostetaan rakkauden ja anteeksiannon merkitystä. Se rohkaisee meitä unohtamaan pelon ja kritiikin, ja sen sijaan valitsemaan tietoisesti rakkaudellisia ajatuksia ja tekoja. Kurssissa harjoitellaan hiljentymistä, meditaatiota ja affirmointeja, jotka auttavat meitä siirtymään pelosta rakkauteen ja luomaan elämämme ihmeitä. Ihmeiden oppikurssi on erinomainen työkalu henkisessä kasvussa ja itsetuntemuksen lisäämisessä. Sen opiskelijat ovat kokeneet sen auttavan heitä löytämään sisäisen rauhan ja oivaltamaan elämän syvemmän merkityksen.

Voiko Minä valaistua tai herätä?, Marjut Moisala
Herääminen on jopa muoti-sana henkisen kasvun poluilla nykyään, mutta voiko minä eli ego herätä tai valaistua, kun persoonallinen minuus on juuri se, Josta herätään? Mieli on monesti täynnä vanhoja uskomuksia ja ohjelmointeja, joista on aika päästää irti, jotta voimme oivaltaa todellisen Itsemme. Marjut kertoo esityksessään omista valaistumisen pisaroistaan henkisen matkan varrella, sekä pohdimme yhdessä Kuka on se, joka valaistuu tai herää ja miten käy, jos henkinen ego jatkuvan etsimisen, mutta ei löytämisen ajatuksineen, johtaa henkisen heräämisen polkuja. Planetaarinen Vihkimystie, yhteys Korkeampaan Itseen ja myös uusimman teoksen Mystinen ruusu - mukainen pyhän rakkauden kosmisen tantran polku on esityksen/luennon aiheena. Alussa ja lopussa pieni meditatiivinen harjoitus hetki.

Tietoinen perhe-elämä, Päivi-Annika Eteläniemi
Tietoinen kotiäiti Päivi-Annika opettaa luennolla, miten toimitaan uuden ajan tietoisten lasten kanssa. Perhe-elämään liittyy myös olennaisesti parisuhde, sekä miehen ja naisen roolitus perheessä.

Kosmiset kontaktit -kontaktihenkilön silmin, Terhi Jansson 
Terhi on suomalainen ufokontaktihenkilö, jonka ufokontaktit alkoivat jo lapsena. Terhi tulee kertomaan kokemuksistaan kohdatessaan olentoja, niiden merkityksestä ja vaikutuksesta omaan elämään. Ufosieppaukset jättivät jälkensä häneen, ja hän ottanytkin sydämenasiakseen tehtävän jakaa tietoa kokemuksistaan, jotta moni muu kokijakin löytäisi vertaistukea ja uskallusta puhua kokemuksistaan. Sillä Terhistä avoimuus ufojen äärellä auttaa kokijoita pääsemään peloistaan ja ahdistuksistaan, sekä jakaa tietoa asiasta kiinnostuneille. Terhi sanookin; "Ufoilmiöt ovat vihdoinkin tulossa päivänvaloon eikä kokijoita enään leimata asian tähden. Ihmiskunta on vihdoin avautumassa Ufoille ja olennoille."

Matka tähtiin, Asko Nummela
Asko Nummelan tarina alkoi jo lapsena kontaktien muodossa ja hän tiesi jo 8-vuotiaana, ettei ole tältä pallolta kotoisin. Siitä alkoi Askon matka takaisin tähtiin. Luento käsittelee tätä matkaa ja antaa monenlaisia vinkkejä siitä, miten suoriutua kunnialla niistä vaikeista haasteista, joita eteemme tulee. Energioiden puhtaus ja sitä kautta tietoisuuden nousu ovat avainasemassa tällä matkalla. * Miten voimme saavuttaa riittävän puhtauden tason ja mitä haasteita siihen sisältyy. *Mitä kannattaa huomioida energioiden kanssa työskennellessä.  *Miten saada mahdollisimman puhtaat energiat. *Millaisia harjoitteita matkalla tähtiin kannattaa tehdä. * Kuinka usein erilaisia harjoitteita on suositeltavaa tehdä. *Miten palauttaa voimamme. * Miten palvella Luojaamme.

Kehohoidot tunnetraumojen käsittelyssä, Anu Höijer
Minulla on kolme diagnoosia – epävakaa persoonallisuushäiriö ( rajatilamuoto), ahdistuneisuushäiriö sekä pakko-oireinen häiriö. Traumatausta vaikuttaa pitkälle aikuisuuteen ja aiheuttaa erilaisia haitallisia käyttäytymis- ja toimintamalleja. Tunne-elämä voi järkkyä ja mieli oirehtia monin tavoin. Luennollani kerron sekä oman tarinani kautta omaa eheytymisprosessia kehohoitojen avulla että millaisia kokemuksia vyöhyketerapeuttina olen oppinut auttaessani asiakkaita eheytymisprosesseissa ja traumojen käsittelyssä.

Ole Pyhä portaali, Inga Söder ja Julius Rantala
musiikillinen messujen loppumeditaatio
Sinä olet voimakas luomisen portaali. Löydä tietoisuudestasi ja energiakehoistasi ne elementit, mitkä vahvistavat luomisen voimaasi. Kehollistetaan yhdessä liikemeditaatiolla taivas- ja maaenergiaa Juliuksen handpanien ja Ingan kanavoidun laulun tahdissa. Musiikki ja liike auttavat meitä laskeutumaan kehoon ja kehoon laskeutuminen on avain tietoiseen luomiseen. Tietoisena luojana olet Pyhä portaali, jonka kautta vain hyvä voi ilmentyä.

Julius Rantalan Konsertti

Julius on multi-instrumentalisti jonka soittimet sekä kyky yhdistää niitä toisiinsa ovat ainutlaatuisia. Konsertissa Juliuksen iloa ja ihmetystä välittävä esiintyminen yhdistyy aina handpan soitinten ja huilujen kauniista melodioista didgeridoon voimakkaisiin rytmeihin, jalalla ohjattavan shrutiboxin tukiessa taustalla. 

Konsertin teema vuonna 2023 on virtaus. Se näkyy sekä globaalilla tasolla eri kulttuureista peräisin olevien soittimien yhteissoinnissa sekä ennen kaikkea kiitosta on tullut yksilön mielenrauhan saralla. Siten myös ILON Valkeiden teema "Irtipäästäminen" sopii konserttiin hyvin. 

Lapsena musikaalisten sisarustensa innoittama Julius löysi rummut, vain pian huomatakseen että ei voinut lopettaa soittamista. Rakkaus ääneen, rytmeihin, melodioihin, harmonioihin ja niiden eri sävyihin ilmeni nopeasti kasvavana kiinnostuksena erilaisiin soittimiin. Hyödynnettyään lyömäsoittajana aina tilanteen tullen muun muassa didgeridoota ja äänimaljoja alkoi idea soolourasta kyteä. Vahvin kimmoke oli kuitenkin vuodesta 2016 tehty Eino Leino -runolaulukonsertti, johon Julius sovitti useita erilaisia soittimia. Niistä saatu palaute kertoi tarinaa vaikuttavista kokemuksista, joita toivottiin lisää. 

Niinpä Julius antoi intohimolleen vallan ja ryhtyi säveltämään täysin uudenlaisten soitinyhdistelmien musiikkia – itse kaikkia raajoja ja suuta yhtä aikaa käyttäen."