Tietoisku -luennot

Tietoisku -luennoilla on ajatus antaa hyviä vinkkejä arkiseen työkalupakkiiin,
jotka on helppo ottaa heti käytäntöön.
Lisäksi esittelyssä on monipuolisesti erilaisia tuotteita sekä menetelmiä,
joiden avulla voit saadaa apua omaan hyvinvointiin.
Tietoisku -luennot, luokka 2

Luennot, luokka 1
klo 10.30-11.00 Tunnemaalaus, Marika Salonurmi
klo 11.15-11.45 Ayurvedan esittely, Kari Nokela
klo 12.00-12.30 Kuun opastuksella luonnon rytmissä, Margit Kinnunen
klo 12.45-13.15 Paastosta virtaa ja energiaa, Anne Kalliokoski
klo 14.15-14.45 Kristustietoisuus, Sari Kauranen
klo 15.00-15.30 Vedic Art on luovuuden ja ilon lähde, Elsi Suorsa
15.45-16.15 Tuisku Koskela, Tietoinen vanhemmuus
16.30-17.00 Hampun fytokannabioidit hyvinvoinnin tukena, Annamari Karjalainen

Tunnemaalaus, Marika Salonurmi
Tunnemaalaus on intuitiota. Se on luovuutta, leikillisyyttä ja heittäytymistä, sisäisen lapsen kuuntelua. Aikaisempaa piirtämis- tai maalaamiskokemusta ei tarvita, vaan jokaiselle löytyy oma tapansa työskennellä, väärää tapaa ei ole. Siinä tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Tunnemaalauksessa on terapeuttinen ulottuvuus, sen tavoitteena on saada iloa maalaamisesta, sekä tunnistaa omia tunteitaan ja voimavarojaan. Tunnemaaalaaminen on portti alitajunnan ja tietoisuuden välillä, se on matka minuuteen.
Luennon jälkeen Marika ohjaa tunnemaalaus ryhmän yleisölle, johon voi osallistua maalaajana tai katsojana. Tunnemaalaus ryhmän koko 4-6 hlö, kesto 45 min, hinta 16e/hlö. Yleisö voi seurata mukana. Ryhmiä kokoontuu kaksi, toinen heti luennon jälkeen, toinen myöhemmin. Taulun saa mukaansa. Välissä yksilömaalaus aikoja, 30 min/32e/hlö. Taulun saa mukaansa.

Ayurvedan esittely, Kari Nokela

Intialaisen luonnonlääketieteen Ayurvedan käytännöllinen esittely. FK Kari Nokela esittelee kuinka maailmankuululla Vedapulseohjelmistolla suoritetaan Ayurvedakonsultaatio. Vedapulse mittaa sydämen toimintaa ja tulostaa mm. yksilölliset ruoka-aineohjeet ja hyvin paljon muutakin käytännöllistä terveystietoa. Luennon painopiste on käytännöllinen havainnollistaminen.

Kuun opastuksella luonnon rytmissä, Margit Kinnunen
Luontoyhteys ja luonnon rytmi ovat suuressa osassa elämässämme. Kuun kierto on ollut kautta historian tärkeässä roolissa mm. viljelyssä. Kuu opastaa ja valaisee tietä. Se tuo arkeen mahdollisuuden levätä luvan kanssa ja tukee kaikkea tekemistä, silloin kun on toiminnan aika, sekä työssä, että kodissa. Se antaa ohjeet, kuinka ja milloin voi parhaalla mahdollisella tavalla huomioida oman ihanan kehon. Se auttaa ymmärtämään omat sekä ympärillä olevat tunnekuohut.

Paastosta virtaa ja energiaa, Anne Kalliokoski
Perehdytään paaston historiaan,kokemuksiin sekä kuinka se tehdään ja miten vältät mahdolliset "sudenkuopat".

Kristustietoisuus, Sari Kauranen
Sanana Kristustietoisuus voi johtaa meidät harhaan, saatamme luulla sen rajoittuvan tiettyyn uskontoon. Kyseessä on kuitenkin universaali, sitoutumaton henkinen todellisuus. Kristustietoisuus on se tieto meidän jokaisen sisään koodattuna, että olemme luoja, jumalallinen olento. Kristusvalo tai universaali Kristus on korkein parantava/muuntava voima maailmankaikkeudessa, joka vie meitä kaikkia kohti ykseyden, rakkauden ja autuuden alkutilaa. Se auttaa meitä siis palaamaan kaikkien yhteiseen sielun kotiin. Kerron luennolla mitä Kristustietoisuus on sen universaalissa merkityksessä ja mikä on Kristusminä, meidän kaikkien sielujen korkein itse. Valotan myös sitä, millaiseen elämään Kristustietoisuus meitä ohjaa täällä maapallolla, jotta pääsemme kohoamaan yksilöiden ja ihmiskunnan tasolla kohti uutta valoista ja rakkaudentäyteistä maailmaa.

Vedic Art on luovuuden ja ilon lähde, Elsi Suorsa
Vedic Art on ikivanhaan Vedatietoon perustuva luovuuden ja taiteen oppimismenetelmä. Kun saa tietoa Vedasta, saa tietoa maailman vanhimmasta säilyneestä viisaudesta. Vedic Artin 17 prinsiipin, perusperiaatteen avulla sinä voit kehittää omaa luovuuttasi ja kehittyä kokonaisvaltaisesti omana itsenäsi. Taidetta voi tehdä vaikkei olisikaan perinteisessä mielessä lahjakas. On vain herätettävä itsessä oleva tieto. Vedic Artin perusolettamus onkin, että meissä on sisäänrakennettu kaikki tieto, jota tarvitsemme elämässämme.

Tuisku Koskela, Tietoinen vanhemmuus
Oma lapsuutesi vaikuttaa siihen, miten myöhemmin toimit ihmissuhteissa. Omat vanhemmuuden tavat kumpuavat usein selkärangasta. Ylisukupolvisten toimintamallien murtaminen vaatii tietoista työtä ja taitoja, joihin et ehkä omassa lapsuudessasi ole saanut mallia. Miten löydät omat, rakentavat vanhemmuuden keinot ”autopilotilla” toimimisen sijaan? Miten vahvistat itseäsi ja lastasi? Luento käsittelee sisäisen lapsen teemaa sekä lapsen ja vanhemman kasvun ja kukoistuksen edellytyksiä.

Hampun fytokannabioidit hyvinvoinnin tukena, Annamari Karjalainen
Kehossamme toimii endokannabioidijärjestelmä, joka säätelee monia kehon toimintoja. Voimme lisätä hyvinvointiamme ja tasapainoittaa tätä järjestelmää ravitsemuksen avulla. Hamppu on uskomattoman hieno hyötykasvi, josta voidaan ravinnoksi hyödyntää siemeniä, öljyä sekä fytokannabioideja.