Työpajat su 21.10.2018

Sunnuntaina järjestetään työpajoja eri paikoissa ympäri Oulua.
Ne antavat syvämpää tietoa ja kokemusta aiheista, joita messuilla on käsitelty.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Ilmoittautuminen suoraan työpajan ohjaajalle.


Työpajat, sunnuntai 21.10.2018


Luottamus. Kati Reijonen
Työpajassa otetaan tuntumaa luottamukseen. Mitä se tarkoittaa? Voiko sitä oppia? Apukeinoina opetellaan nollaamista ja läsnäämistä. Ne ovat suomiversioita meditoinnista ja mindfulnessista. Niiden avulla yritämme oppia elämään kuin mehiläiset, jotka keskittyvät täydellä pörräämisellä hunajan valmistamiseen eivätkä vilkuile sivuille. Sivuvaikutuksena ne pitävät maailman ruokahuollon käynnissä, ristiinpölyttäessään kasvit. Maailmankaikkeus palkitsee ne hunajalla. Eläimet eivät käytä aikaansa murehtimiseen, vaan luottavat siihen, että saavat sen, mitä tarvitsevat ja juuri oikealla hetkellä. Työpaja ei edellytä mitään erityisosaamista ja sopii kaikille, maailmankatsomuksesta riippumatta. Avoin mieli ja suvaitsevainen asenne ovat kuitenkin välttämättömiä työpaja onnistumisen kannalta.

Palaudu luonnolliseen tilaan, Pirita Mäntyjärvi ja Samuli Perälä
Tervetuloa mukaan oppimaan ja kokemaan uutta. Tervetuloa rikkomaan staattinen tila ja laskeutumaan kohti luonnollista olemustasi. Fascia- eli lihaskalvovenyttelyä, tehokkaita hengitysharjoituksia, luovaa liikettä sekä ohjattu syvärentoutus ja meditaatio Luonnollinen tila on vapaa jännityksistä, jumeista ja tukoksista. Ne ovat varastoituneena kehoon niin kauan kunnes niille on tilaa tulla näkyväksi, kohdatuksi ja sitä kautta vapautetuksi. Kehon hyvinvointi on kaiken muun hyvinvoinnin perusta. Jos kehossa ei ole hyvä olla, ihminen pakenee pahaa oloa mielensä sisäiseen fantasiamaailmaan. Pois elävästä nykyhetkestä.

Samuli ohjaa työpajassa Fascia-venyttelysarjan, joka tuo hyvän olon lisäksi liikkuvuutta kehoon. Sarjaa voisi kuvata joogan ja venyttelyn välimuotona, joka sopii kaikille iästä tai kuntotasosta riippumatta. Fascia on lihaskalvojärjestelmä, jonka hyvinvointi vaikuttaa radikaalisti koko kehoon ja terveyteen. Syvähengitysosiossa opit rennon ja kokonaisvaltaisen tavan hengittää arjessa. Lisäksi teemme voimakkaampia hengitysharjoituksia, jotka lisäävät suorituskykyä ja katkaisevat stressin tehokkaasti. Aiempaa kokemusta harjoituksista ei tarvita. 

Piritta ohjaa vapaata liikettä musiikin ja tunnetyöskentelyn kautta, sallien tilan tuntea ja purkaa, päästää irti, vahvistaen kehollisuutta Työpaja lopetetaan ohjattuun syvärentoutukseen ja meditaatioon. Hinta 30 eur. Ilmoittautumiset ja lisätiedot ilontaika@gmail.com / 0400998395